Gisteren bezig geweest met een ketting met lint, grote glasparels en studs:

Deze ketting is geinspireerd op een ketting van Anthropologie, welke in een DIY project nagemaakt is door Yellow Black Bird, die ik ook in mijn Jewellery DIY overzicht van 5 maart geplaatst had.

Via YouTube kun je allerlei filmpjes vinden met een duidelijke uitleg hoe je van lint een lanyard / square stitch maakt! Het ziet er heel complex uit, maar is echt heel makkelijk! Het enige dat mij niet duidelijk werd na het bekijken van heel wat filmpjes was hoe ik het einde moest afwerken. Ik heb daarom lint 2, 3 en 4 met het lijmpistool voorzichtig vastgelijmd bij de laatste “vouw”. Lint 1 heb ik daarna aangetrokken, schuin terug getrokken naar de kant waar die vandaan kwam en daarna in de “lanyard” teruggestoken, twee “vouwen” naar beneden, en daar vastgelijmd. (Als je er mee bezig bent, dan begrijp je wel wat ik bedoel, en vraag het anders nog even in de comments!) Zo heb je aan beide zijden gelijk ook een stukje lint waar je oogjes aan kunt verbinden. TenslotteĀ heb ik ook de studs met de warme lijm van het lijmpistool ertussen geplakt.

Ik heb gebruikt:

  • 30 cm metalen ketting met grote schakels (1 cm)
  • 2 grote antraciet glasparels, 14 mm
  • 4 knijpkraaltjes
  • 4 knijpkraal-covers
  • 4 verbindingsoogjes
  • 4 studs (verkrijgbaar bij o.m. Gamma, onder de naam stoffeernagel, vernikkeld / vermessingd; 8 mm)
  • 6 meter grijs lint, 6 mm (in Groningen verkrijgbaar op de markt, naast Mexx, to V&D)

De ketting lijkt kort, maar als ik ‘m op heb, valt ie als een ketting van 55 cm. Dat ie wat langer is (dan de standaard 42 cm), maakt ‘m nog wat stoerder. De ketting heeft geen sluiting nodig, want het lint heeft genoeg rek om de ketting over je hoofd om te doen.